Wil je weer aan het werk? Een baan met uitzicht op vast dienstverband

Particiblog

Geef ruimte aan talent Ontdek de voordelen van sociaal ondernemen

De weg naar participatie: hoe job coaches mensen in de bijstand helpen

De Participatiewet is er om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen bij het vinden van werk. Job coaches spelen hierbij een belangrijke rol. Zij werken samen met deze groep mensen om hen te helpen bij het vinden van passend werk en het behouden ervan.

Belangrijke taken van job coaches

Een van de belangrijkste taken van een job coach is het identificeren van de vaardigheden en kwaliteiten van een persoon. Hierdoor kunnen zij gerichter zoeken naar passend werk voor deze persoon. Job coaches werken ook aan het versterken van de zelfredzaamheid van deze personen. Hierdoor zijn zij beter in staat om zelfstandig te solliciteren en hun werk te behouden.

Een andere belangrijke taak van een job coach is het onderhouden van contacten met werkgevers. Zij kennen de arbeidsmarkt en weten welke bedrijven op zoek zijn naar specifieke vaardigheden. Hierdoor kunnen zij gerichter zoeken naar geschikt werk voor de personen waar zij mee werken.

Daarnaast hebben job coaches een adviserende rol ten aanzien van de werkgevers. Zij kunnen hen informeren over de regelingen en wetgeving rondom de Participatiewet en hen adviseren over hoe zij kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen inzetten.

Sociaal personeelsbeleid in samenwerking met Particibaan

Een organisatie die een belangrijke bijdrage levert aan de realisatie van dit soort sociaal personeelsbeleid is Particibaan. Zij helpen bij het realiseren van sociaal personeelsbeleid. Ze selecteren en begeleiden kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarbij dragen ze alle werkgeversrisico’s en u krijgt gemotiveerde en loyale medewerkers voor een laag all-in tarief.

In samenwerking met job coaches en organisaties zoals Particibaan, kunnen we ervoor zorgen dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans krijgen om deel te nemen aan de arbeidsmarkt en zo hun zelfredzaamheid en zelfstandigheid te versterken.

Auteur foto

Manager Accountteam/ Social return

Neem contact op