Wil je weer aan het werk? Een baan met uitzicht op vast dienstverband

Referenties werknemers

Geef ruimte aan talent Ontdek de voordelen van sociaal ondernemen

Dennis

Facilitair Medewerker

45 jaar, werkt 5 dagen in de week

Ik heb een technische achtergrond en ben in het verleden o.a. automonteur geweest. Verder heb ik ook in de Telecommunicatie en de Horeca gezeten en heb ik via de Sociale Dienst een traject van 7 maanden gevolgd als groenmedewerker. Ondanks alle inspanningen vond ik niet die uitdaging die ik zocht in mijn werk, maar die heb ik nu wel gevonden.

Sinds april ben ik werkzaam als facilitair medewerker. Ik heb ik een breed takenpakket. Ik reinig portieken en flats, help mee met ontruimingen en lap ramen. Geen dag is hetzelfde, en dat maakt het voor mij juist zo leuk.

’s-Ochtends starten we met 3 teams om 07:00 uur. Elk team bestaat uit 2 personen en elke dag wordt elk team anders samengesteld, zodat je een leuk contact krijgt met al je collega’s. Vervolgens kijken we op de planning wat de werkzaamheden voor die dag zijn, pak je met je collega een auto en gaan we op pad. Doordat je buiten de deur werkt wordt er van je verwacht dat je goed zelfstandig kan werken en je verantwoordelijkheid neemt. Dat vind ik wel heel fijn. Aan het eind van de dag informeren we bij elkaar of iedereen met zijn werkzaamheden klaar is, en als dat niet zo is gaan we elkaar helpen. Op die manier is iedereen op dezelfde tijd klaar en kunnen we terugrijden naar de zaak.

Tot slot bevoorraden wij de auto’s opnieuw voor de volgende dag. Op vrijdag wassen we de auto’s en nemen we nog een drankje en een hapje. Heel gezellig. Ik heb het dan ook prima naar mijn zin!

Henk

Financieel administratief medewerker

58 jaar, werkt 4 dagen in de week

Na jarenlang ongewild thuis te hebben gezeten had ik niet meer verwacht nog ooit een leuke baan te vinden, zeker ook vanwege mijn leeftijd. Toen ik een telefoontje van Particibaan kreeg dat er wellicht een leuke baan zou zijn voor mij, kon ik dat bijna niet geloven.

Ik mocht op gesprek komen en mocht meteen een hele dag proefdraaien. Men was benieuwd hoe ik zou presteren. Hartstikke leuk en het ging goed! Voordat ik wist, was ik weer aan het werk.

Binnen mijn takenpakket valt de boekhouding van verschillende bedrijven en de financiële- en acquisitiebegrotingen. Daarnaast neem ik deel aan het financieel overleg. De werksfeer is heel goed, ook dankzij mijn leuke collega’s.

Ik ga dan ook elke dag met veel plezier naar mijn werk. Ook mijn omgeving merkt dat ik er weer zin in heb. Ik krijg daar leuke reacties over, en één van mijn dochters zei laatst: “Pap, je bent zo veranderd en zo vrolijk de laatste tijd”. Dat voelt goed. De toekomst ziet er goed uit en de verwachting is dat ik binnenkort voor 40u in de week werkzaam ben.

Zelfs in het verleden heb ik niet zo’n goede match gehad met een werkgever. Ik ben Jaouad van Particibaan dan ook erg dankbaar dat hij mij deze kans heeft geboden.

Fabiona Koens:

‘’Na jarenlang in de bijstand gezeten te hebben, heb ik via Particibaan na een half jaar contract meteen een vast contract gekregen!’’

11 juli 2017 ben ik uitgenodigd voor een intakegesprek bij Particibaan voor de functie Keetdame. Het was een leuk gesprek, heel laagdrempelig en heel ontspannen. Daarna is alles best wel snel gegaan, ik heb kennisgemaakt met de werkgever waar ik gedetacheerd zou worden als keetdame en 1 september kon ik aan de slag.

Keetdame is best een zwaar beroep, je gaat op een dag 2 of 3 locaties af door heel Nederland in een auto van de zaak. Bij aankomst op een locatie ga ik altijd eerst mijn schoonmaakspullen uitladen, daarna ga ik de uitvoerder begroeten en wordt er meestal eerst een kop koffie gedronken. Vervolgens ga ik tafels afnemen, de toiletten schoonmaken, dweilen en de vuilniszakken weggooien. En dat gebeurt op de volgende locatie weer.

Wat er dan zo leuk aan is? Ik ben gek op autorijden, het geeft mij ontspanning en ik kan me weer opladen voor de volgende klus. Ook is het heel gevarieerd, je komt op de bouw zoveel verschillende type mensen tegen, heel leuk!
Verder is het een zelfstandige baan, kun je je uren in principe zelf indelen en zit je niet de hele dag in een suf gebouw.

Na een proefperiode en een contract van 6 maanden werd ik in vaste dienst genomen door de opdrachtgever waar ik was gedetacheerd. Na jaren verdien ik eindelijk weer mijn eigen geld, ben ik daarin zelfstandig en ben ik niemand iets verschuldigd. En dat allemaal binnen een jaar tijd. Ik ben heel blij met deze baan en ben Particibaan dankbaar dat zij mij zo goed hebben geholpen. Zonder hen zou ik waarschijnlijk nu nog geen baan hebben.

Dus loop je in een uitkering en wil je graag weer werken, neem dan contact op met Particibaan. De menselijke en warme manier waarop zij je helpen is een echte aanrader!

Auteur foto

Manager Accountteam/Social return

Neem contact op