Dennis

Facilitair Medewerker

45 jaar, werkt 5 dagen in de week

Ik heb een technische achtergrond en ben in het verleden o.a. automonteur geweest. Verder heb ik ook in de Telecommunicatie en de Horeca gezeten en heb ik via de Sociale Dienst een traject van 7 maanden gevolgd als groenmedewerker. Ondanks alle inspanningen vond ik niet die uitdaging die ik zocht in mijn werk, maar die heb ik nu wel gevonden.

Sinds april ben ik werkzaam als facilitair medewerker. Ik heb ik een breed takenpakket. Ik reinig portieken en flats, help mee met ontruimingen en lap ramen. Geen dag is hetzelfde, en dat maakt het voor mij juist zo leuk.

’s-Ochtends starten we met 3 teams om 07:00 uur. Elk team bestaat uit 2 personen en elke dag wordt elk team anders samengesteld, zodat je een leuk contact krijgt met al je collega’s. Vervolgens kijken we op de planning wat de werkzaamheden voor die dag zijn, pak je met je collega een auto en gaan we op pad. Doordat je buiten de deur werkt wordt er van je verwacht dat je goed zelfstandig kan werken en je verantwoordelijkheid neemt. Dat vind ik wel heel fijn. Aan het eind van de dag informeren we bij elkaar of iedereen met zijn werkzaamheden klaar is, en als dat niet zo is gaan we elkaar helpen. Op die manier is iedereen op dezelfde tijd klaar en kunnen we terugrijden naar de zaak.

Tot slot bevoorraden wij de auto’s opnieuw voor de volgende dag. Op vrijdag wassen we de auto’s en nemen we nog een drankje en een hapje. Heel gezellig. Ik heb het dan ook prima naar mijn zin!

Henk

Financieel administratief medewerker

58 jaar, werkt 4 dagen in de week

Na jarenlang ongewild thuis te hebben gezeten had ik niet meer verwacht nog ooit een leuke baan te vinden, zeker ook vanwege mijn leeftijd. Toen ik een telefoontje van Particibaan kreeg dat er wellicht een leuke baan zou zijn voor mij, kon ik dat bijna niet geloven.

Ik mocht op gesprek komen en mocht meteen een hele dag proefdraaien. Men was benieuwd hoe ik zou presteren. Hartstikke leuk en het ging goed! Voordat ik wist, was ik weer aan het werk.

Binnen mijn takenpakket valt de boekhouding van verschillende bedrijven en de financiële- en acquisitiebegrotingen. Daarnaast neem ik deel aan het financieel overleg. De werksfeer is heel goed, ook dankzij mijn leuke collega’s.

Ik ga dan ook elke dag met veel plezier naar mijn werk. Ook mijn omgeving merkt dat ik er weer zin in heb. Ik krijg daar leuke reacties over, en één van mijn dochters zei laatst: “Pap, je bent zo veranderd en zo vrolijk de laatste tijd”. Dat voelt goed. De toekomst ziet er goed uit en de verwachting is dat ik binnenkort voor 40u in de week werkzaam ben.

Zelfs in het verleden heb ik niet zo’n goede match gehad met een werkgever. Ik ben Jaouad van Particibaan dan ook erg dankbaar dat hij mij deze kans heeft geboden.

Contact
Logo van Particibaan