Wil je weer aan het werk? Een baan met uitzicht op vast dienstverband

Referenties werkgevers

Geef ruimte aan talent Ontdek de voordelen van sociaal ondernemen

Sylvia Stulen

Directeur van Woodyflex Groep

Woodyflex Groep is een schoonmaakbedrijf, gespecialiseerd in het schoonhouden van bouwplaatsen en het schoon opleveren van nieuwbouwprojecten. Denk aan kantoorgebouwen, woningen of bedrijfspanden. De medewerkers van Woodyflex Groep zorgen voor een opgeruimde werkplek, een schone keet, gevelreiniging, glasbewassing en glaskrasverwijdering.

Syvia Stulen: “Wij werken voor grote bouwbedrijven zoals Ballast Nedam, VolkerWessels en Dura Vermeer. Deze opdrachtgevers hechten aan inspanningen op het gebied van Social Return. Door mensen aan het werk te helpen met een moeilijke achtergrond dragen wij hieraan een steentje bij. Het gaat bij ons om bestaande functies. Het is vrij simpel werk en we leiden de kandidaten
zelf op. Meestal zijn ze na een maand goed ingewerkt. Als het om de een of andere reden niet bevalt, kunnen we voor het einde van de proeftijd besluiten om afscheid van elkaar te nemen.

Wij hebben op dit moment 4 medewerkers in dienst via Particibaan. Stuk voor stuk mensen die al langere tijd thuis hebben gezeten. Ze zijn gemotiveerd om weer aan de slag te gaan. Wij zoeken mensen die punctueel zijn en een heldere blik hebben. Wij werken sinds juni van dit jaar samen met Particibaan en zijn heel tevreden. Het profiel van de kandidaten die Particibaan voorstelt, past goed bij het type werk dat wij bieden.”

Diane Born

Eigenaresse van Alpina Den Haag

Bloemenspeciaalzaak Alpina maakt serieus werk van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Diane: “Wij verkopen bijvoorbeeld alleen Nederlandse rozen, gebruiken Fairtrade bloemenvoedsel, Ecokeur schoonmaakmiddelen en nemen groene stroom af. Bij alles wat we doen, vragen we ons af hoe het zo duurzaam mogelijk kan. Daarom willen we ook een kans bieden aan iemand die langdurig werkeloos is. We creëerden een functie van bezorger, kochten een bestelbus en laten onze bloemstukken rondbrengen door een eigen medewerker. Een hele bewuste investering want hiervoor besteedden we dit werk uit aan een externe partij.  Particibaan helpt ons om een geschikte chauffeur te vinden.

De werknemer die wij zoeken moet een rijbewijs hebben, representatief zijn en bij voorkeur beschikken over enige stratenkennis. Een beetje stressbestendigheid is ook belangrijk, want de bloemstukken moeten op tijd afgeleverd worden. Mijn ervaring met Particibaan is positief, ondanks het feit dat we niet meteen een geschikte match hadden.  De eerste kandidaat was al wat ouder en vond de overgang van jaren thuiszitten naar een fulltime baan fysiek te zwaar. De tweede was nog jong maar niet stressbestendig genoeg. We zijn nu aan de slag met de derde kandidaat.

Het feit dat het niet meteen raak was, is voor mij geen reden om er maar vanaf te zien. Het vinden van geschikt personeel in sowieso al lastig, ook met mensen die geen afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Particibaan begeleidt de kandidaten en als het niet werkt, zorgen ze meteen voor een alternatieve oplossing. Zo hadden ze de volgende dag  al een nieuwe kandidaat. Ze zadelen mij niet met het probleem op maar handelen pro-actief. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat het uiteindelijk goed komt.”

Arnoud Suradi

Directeur Luna Schoonmaakservice

Luna Schoonmaakservice biedt een veelzijdig pakket diensten: het schoonhouden van kantoren, bedrijfspanden, glasbewassing, huismeesterdiensten en handymanservice. Het bedrijf hecht aan kwaliteit en maatschappelijke verantwoord ondernemen.

Arnoud: “Het bieden van kansen aan mensen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt hoort daar ook bij. Ik wil deze mensen graag een kans geven om een vaste baan te vinden en zelfstandig in hun onderhoud te voorzien. Daarom werk ik sinds begin 2017 samen met Particibaan. Via hen zijn op dit moment drie mensen bij ons aan de slag. Ze werken in een team met meer ervaren krachten en gezamenlijk zijn ze verantwoordelijk voor het dagelijks schoonhouden van winkels. Het gaat dan om het reinigen van vloeren, kassameubilair, airco’s, ramen, etc.

Mijn ervaring is dat de kandidaten van Particibaan prima werk leveren, mits je ze goed begeleidt. Wij gaan dan ook regelmatig met hen in gesprek om te kijken hoe het gaat en hoe het eventueel nog beter kan. Je merkt dat ze weinig ervaring hebben maar ze zijn wel erg gemotiveerd. Dat is mooi om te zien.

Ik vind het prettig dat ik heldere afspraken heb met Particibaan over de tarieven. Als het om de een of andere reden niet goed gaat, zorgen zij meteen voor een oplossing. Particibaan doet voor mij de selectie van kandidaten en de mensen die de medewerkers van Particibaan aan mij voorstellen, kunnen meteen bij mij aan de slag.”

Auteur foto

Manager Accountteam/Social return

Neem contact op