Wil je weer aan het werk? Een baan met uitzicht op vast dienstverband

Particiblog

Geef ruimte aan talent Ontdek de voordelen van sociaal ondernemen

Het belang van opleiding en bijscholing bij het zoeken van een passende baan: hoe we onze vaardigheden kunnen verbeteren

De arbeidsmarkt is constant in beweging en het is belangrijk om je vaardigheden up-to-date te houden om mee te blijven doen in deze veranderende wereld. Opleiding en bijscholing zijn belangrijke middelen om deze doelen te bereiken en onze vaardigheden te verbeteren. Het verbeteren van onze vaardigheden is niet alleen belangrijk voor onszelf, maar ook voor onze toekomstige werkgevers.

Uitdaging om werk te vinden na een uitkering

Mensen die op zoek zijn naar werk na een uitkering hebben soms moeite om terug te keren naar de arbeidsmarkt. Ze kunnen zich onzeker voelen over hun vaardigheden en hoe ze zich kunnen onderscheiden van andere kandidaten. Door te investeren in opleiding en bijscholing, kunnen zij hun vaardigheden verbeteren en zichzelf onderscheiden. Het verbeteren van vaardigheden geeft mensen het vertrouwen en de kennis die nodig zijn om succesvol te zijn in hun toekomstige werk.

Opleiding en bijscholing zijn niet alleen belangrijk voor mensen die op zoek zijn naar werk, maar ook voor werkgevers. Werkgevers willen graag gemotiveerde en getrainde medewerkers die in staat zijn om de uitdagingen van de arbeidsmarkt aan te gaan. Bovendien is het voor werkgevers ook gunstig om hun medewerkers op te leiden en bij te scholen, omdat dit bijdraagt aan een gezonde en productieve werkomgeving.

Sociaal personeelsbeleid

Particibaan is een organisatie die zich richt op het realiseren van sociaal personeelsbeleid. Zij selecteren en begeleiden kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt, waarbij zij alle werkgeversrisico’s dragen. Dit betekent dat werkgevers gemotiveerde en loyale medewerkers krijgen voor een laag all-in tarief. Particibaan speelt een belangrijke rol bij het helpen van mensen uit de bijstand om hun vaardigheden te verbeteren en te werken aan hun re-integratie in het arbeidsproces.

Conclusie

Kortom het is belangrijk om te investeren in opleiding en bijscholing om onze vaardigheden up-to-date te houden en onszelf te onderscheiden in de arbeidsmarkt. Dit geldt voor zowel werkzoekenden als werkgevers. Alleen zo behalen we de hoogst mogelijke arbeidsparticipatie.

Auteur foto

Manager Accountteam/ Social return

Neem contact op