Wil je weer aan het werk? Een baan met uitzicht op vast dienstverband

Sociaal ondernemen: Wat houdt het in?

Geef ruimte aan talent Ontdek de voordelen van sociaal ondernemen

Wanneer u sociaal wilt gaan ondernemen heeft u een maatschappelijke missie. In Nederland is daar momenteel geen wettelijk vastgelegde rechtsvorm voor. Een sociale onderneming levert net als elke andere onderneming een product of dienst en heeft een verdienmodel.

Beweegredenen voor oprichten bedrijf

Mensen die hun eigen bedrijf beginnen, worden door veel verschillende dingen gemotiveerd. Sommigen willen de vrijheid van het zijn van hun eigen baas of willen hun ware passie najagen. Anderen dromen ervan veel geld te verdienen en een imperium op te bouwen. De laatste jaren is er echter een nieuw type ondernemer opgedoken: de sociale ondernemer.

Sociale problemen verhelpen

Sociaal ondernemerschap is het proces waarbij individuen, startups en ondernemers oplossingen ontwikkelen en financieren die rechtstreeks sociale problemen aanpakken. Een sociaal ondernemer is dus een persoon die zakelijke mogelijkheden onderzoekt die een positieve impact hebben op hun gemeenschap, de maatschappij of de wereld.

Non-profit of for-profit?

Hoewel sociaal ondernemerschap soms wordt verward met non-profitorganisaties, is het een onderneming met winstoogmerk, ook al wordt er meer nadruk gelegd op het creëren van sociale of milieuveranderingen. Lees verder om meer te weten te komen over vijf bedrijven die sociaal ondernemerschap beoefenen.

Auteur foto

Manager Accountteam/Social return

Neem contact op